Enkelt bröd - enkelt att variera
Kategori: Baking From Scratch
Som alltid: SMULA JÄSTEN (25 gram) och tillsätt 37-GRADIG MJÖLK (5 deciliter - börja med lite). Klicka i RUMSTEMPURERAT SMÖR (25 gram) och HONUNG (2 matskedar). Sedan är det bara att börja KNÅDA IN VETEMJÖL SPECIAL (ca 13 deciliter). Tänk på att VETEMJÖL SPECIAL kräver att man arbetar med det för önskad effekt (fluffigt bröd). Jag gillar att knåda med händerna (i minst 10 minuter) men självklart går det utmärkt att köra degen i en assistent. JÄS i minst 30 minuter. BAKA UT. JÄS i minst 30 minuter. PENSLA med uppvispat ÄGG. Grädda i 200°C i ca 30 minuter.

Jag valde att krydda brödet med örtkrydda på burk och havssalt. Det är superenkelt att variera både utseende och smak, våga experimentera!
Väl mött,
Terese