Drömtårta - Det ska börjas i tid
Kategori: Baking From Scratch
I förra årets säsong av Hela Sverige Bakar fick deltagarna i uppgift att baka drömtårta. Kunskaperna om vad detta är får slags bakverk var minst sagt bristfälliga, konstigt nog. Drömtårta är väl egentligen ingen tårta i den bemärkelsen men ack så gott.
Och som av en händelse blir jag tillfrågad på jobbet om jag kan baka några drömtårtor tillsammans med ett gäng ettochetthalvtåringar. Gärna! Som trogen Sju sorters kakor-användare måste jag säga att drömtårta borde ingå i allas bakreportortoar och varför inte börja i tid? Till en drömtårta vispas 3 ägg och 1,5 deciliter socker. Därefter blandas 0,75 deciliter potatismjöl, 2 matskedar kakao och 1 tesked bakpulver. Blandningen vänds ner i äggsmeten och alltihop breds ut på ett bakplåtspapper (efter att alla barn fått smaka och blivit minst sagt upprörda över den lilla mängd som erbjöds).

Kakan gräddas i fem minuter, 250°C (vi körde bara på undervärme eftersom det var en himla sprutt på ugnen). Under tiden blandas 100 gram rumstempurerat smör, 2 deciliter florsocker, 2 teskedar vaniljsocker och 1 äggula. Som alltid med en rulltårta vänds den gräddade kakan över på ett nytt, sockrat bakplåtspapper. Smörkrämen breds (efter att alla barn fått smaka och blivit minst sagt upprörda över den lilla mängd som erbjöds) ut på kakan som helst ska vara nygräddad men inte varm (då smörkrämen tenderar att smälta). Drömtårtan rullas och de fula ändarna kan skäras bort och ätas medan de är lite halvljumna, när barnen sover ;)!
