boldbaking.blogg.se

Chokladmoussetårta med kinapuffar

Kategori: Baking From Scratch

INLEDNING
Patrik hävdar att han aldrig fått tårta "på sängen".
BAKGRUND
Patrik fyller 26 år. Han önskade sig en chokladtårta. Självklart ställer man upp.
MATERIAL OCH METOD
En liten moussetårta blev det och till den behövdes:
  • 1 ägg
  • 100 gram mandelmassa
  • 1 tesked floursocker
Äggen vispades upp, mandelmassan revs och blandades i tillsammans med floursockret. In i ugnen i tja... 15 minuter uppskattningsvis. 
Till moussen vispades:
  • 2 deciliter grädde
Och hälften blandades med:
 
  • 100 gram smält blockchoklad 
  • 1 äggula
Därefter tillsattes resterande grädde och kinapuffar (rekommenderas dock inte, de blev bara sega. Jag hade hoppats på krispsensationer men de uteblev). Formen ställdes ut på balkongen över natten, temperaturen var ca -5°C, ett vanligt kylskåp kan med fördel användas trots högre temperatur.
 
Tidigare på dagen hade jag övat på att göra snygga rosor. Jag hade övat i grålera och resultatet var svårare att få till i marcipan, dessutom krävdes det små rosor till en liten tårta. 
 
RESULTAT:
DISKUSSION
Tårtan var uppskattad och enkel att göra. Till nästa gång tänker jag använda en annan form eftersom den nuvarande läcker, något som resulterar i brända klumpar i ugnen. Risken för att brandlarmet ska gå när man öppnar luckan är därför stor. Jag kommer inte heller använda kinapuffar för att åstadkomma krisp. Tips mottages tacksamt för andra krispvarianter som bibehåller sin spänst även över natt. 

Kommentarer

  • JuliaJulia säger:

    Men asså ååååh va gott! Blev så sugen på kanelbullar när jag såg bilden i första inlägget - mums!

    2013-03-23 | 11:33:41
    Bloggadress: http://fromfaraway.blogg.se

Kommentera inlägget här: