Superspröda ananas- och kokoskakor
Kategori: Baking From Scratch
Ananas är ju så gott men jag brukar inte använda det särskilt ofta när jag bakar. Men det ska det blir ändring på.
Börja med att göra en egen ananassylt. Du behöver: en burk ananaskross (HÄLL FÖR GUDS SKULL INTE BORT JUICEN), 300 gram syltsocker och en lime (zest och saft). Rör ihop allt i en kastrull och värm på under omrörning. Koka sedan sylten i cirka 3 minuter, ta bort eventuellt skum och häll upp i en trevlig glasburk. Enkelt, eller hur?!
Sväng sedan ihop en kakdeg med 2,5 deciliter kokos, 100 gram smör, 0,75 deciliter socker och 2 deciliter potatismjöl. Blanda allt och ställ i kylen, gärna över natt, så blir degen lättare att arbeta med. Men i ärlighetens namn struntade jag i detta, jag bakade direkt. Det fungerade men blev lite kladdigt. Gör ca 30 bollar av degen och tryck en liten grop i varje boll. Klicka i lite ananassylt i varje grop och grädda i 225°C i 8-10 minuter.

Med potatismjölet blir kakorna superspröda och dessutom glutenfria!