boldbaking.blogg.se

Österlenknäcke

Kategori: Baking From Scratch

Jag fick smaka på ett kanongott knäcke hemma hos Cissi förra veckan. Här är hennes recept:
  • 2 deciliter fullkornsdinkel
  • 1 deciliter sesamfrön
  • 1 deciliter solroskärnor
  • 0,5 deciliter linfrön
  • 0,5 tesked salt
  • 0,5 deciliter Gunnarhögs rapsolja
  • 2 deciliter kokande vatten
Blanda alla ingredienser och lägg degen (den ska vara kladdig) på ett bakplåtspapper. Täck hela plåten och degen med plastfolie och kavla tunt. Sporra rutor och strö över havssalt. Grädda i en timma, 150°C. 
 
 
Jag hade inget dinkelmjöl hemma och bestämde mig för att testa göra en LCHF-variant. Därför bytte jag ut dinkelmjölet mot mandelmjöl, som jag ändå hade hemma. Dessutom tillsatte jag 0,5 matsked fiberhusk (mest för att alla som gör sånna här saker och är bra på LCHF använder det). Cissis variant var bättre men med mandelmjöl blev det helt klart ett godkänt kolhydratsnålt alternativ. Riktigt gott med lite bregott och en skiva västerbotten!

Kommentarer

  • Cissi säger:

    Härligt!

    2013-04-11 | 21:51:48

Kommentera inlägget här: